Răspuns :
"Mai existau jocuri pentru copii şi în curtea celor din spate. Pe lângă oasele de bivol, erau şi nişte jocuri mai simple ca ale noastre, dar care ne plăceau la fel de mult. O fată în vârstă de vreo zece ani, pe nume Violeta, ne invita să ne jucăm împreună.
Uneori, mai întâi ne jucam singuri şi apoi aşteptam s-o vedem pe Violeta sosind peste câmpul de lângă blocurile noastre."
Jocul este o activitate socializantă, care uneori poate fi chiar un motiv pentru care oamenii se întâlnesc şi interactionează. Aceasta este o valoare morală prezentată în textul "Jocurile din spatele blocului" de Adina Popescu şi care se regăseşte şi în povestea "O zi cu tati" scrisa de Lucian Mihail Blaga. Faptul că Piticul joacă singur în grădinţa copilăriei sale şi asteapta s-o vadă pe fata aceea blonda pentru a-l saluta şi a-l invita la joac ă arat ă ca acesta face parte dintr - un grup social , iar acest grup poate fi reprezentat prin familie sau prieteni.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, vă rugăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne va bucura, iar pentru acces rapid, nu uitați să ne salvați la favorite!