Dau coroana si 60 de puncte. As vrea rezolvarea completa la toate exercitiile.
1.Două localități M și N se află la distanța D = 50 km. Un mobil pleacă din M spre N cu viteza v1 = 74 km/h, iar celălalt pleacă simultan cu primul din N spre M cu viteza v2 = 35 m/s. Timpul în care cele două mobile se întâlnesc este:
2.O piscină este umpluta cu apa de către un robinet R1 în 4 ore, iar un robinet R2 umple o altă piscină cu volumul egal cu o treime din volumul primei piscine în același timp. În cât timp vor umple cele două robinete, pornite simultan, o piscină cu volumul cvadruplu față de cel al primei piscine?
3.Un mobil parcurge câte o treime din drumul său cu vitezele constante v1, v2 și v3 (v1 ≠ v2 ≠ v3). Viteza medie a mobilului poate fi calculată folosind relația:
4.Doi prieteni merg unul spre celălalt, pe aceeași direcție, fiecare având viteza față de sol de 5 km/h. Când distanța dintre ei este de 5 km, un bondar pleacă în zbor de pe umărul unuia dintre ei spre celălalt, cu viteza de 4,6 m/s față de sol. Când ajunge la acesta, se întoarce și execută aceleași manevre până la întâlnirea prietenilor. Ce distanță a parcurs în total bondarul?
5.Un pahar de sticlă, gol, cântărește masa mp = 147 g. Același pahar plin cu glicerină (ρglicerină = 1,26 g/cm3) cântărește m1 = 325 g, iar plin cu alcool (ρalcool = 0,8 g/cm3) cântărește m2 = 260 g. Determinați masa paharului plin cu un amestec format din mase egale din cele două lichide.
6.Într-un bazin de formă cubică cu latura de 0,02 hm se toarnă un volum de 1000 de litri de apă. Înălțimea apei din bazin este:
7.Ionică merge frecvent cu trenul între Vaslui și Iași și de fiecare dată când ajunge la Bârnova, se bucură că trece prin tunel. Într-o zi l-a întrebat pe controlor care este lungimea tunelului și a aflat că este 240 m. Controlorul, văzându-l așa pasionat, i-a mai împărtășit și faptul că trenul merge de regulă cu viteza constantă de 36 km/h atunci când traversează tunelul. Știind că trenul în care s-a urcat astăzi Ionică are o locomotivă de 15 m lungime, plus alte trei vagoane de călători, fiecare vagon fiind la fel de lung precum locomotiva, în cât timp s-a realizat traversarea tunelului de către tren?
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Fizică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, vă rugăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne va bucura, iar pentru acces rapid, nu uitați să ne salvați la favorite!