Răspuns :
Comunicarea 1) este procesul de transmitere a unui mesaj (idei, impresii, sentimente etc) de la un emiţător/o sursă, la un receptor/destinatar, folosind un cod comun (un sistem de semne) şi un anumit canal.
Comunicarea 1) este procesul de transmitere a unui mesaj (idei, impresii, sentimente etc) de la un emiţător/o sursă, la un receptor/destinatar, folosind un cod comun (un sistem de semne) şi un anumit canal.Cel mai important mijloc de comunicare este comunicarea verbală/prin limbaj/lingvistică. 2)
Comunicarea 1) este procesul de transmitere a unui mesaj (idei, impresii, sentimente etc) de la un emiţător/o sursă, la un receptor/destinatar, folosind un cod comun (un sistem de semne) şi un anumit canal.Cel mai important mijloc de comunicare este comunicarea verbală/prin limbaj/lingvistică. 2)Potrivit lui Roman Jakobson, o situaţie de comunicare (totalitatea circumstanţelor în care se produce comunicarea) implică şase elemente:
Comunicarea 1) este procesul de transmitere a unui mesaj (idei, impresii, sentimente etc) de la un emiţător/o sursă, la un receptor/destinatar, folosind un cod comun (un sistem de semne) şi un anumit canal.Cel mai important mijloc de comunicare este comunicarea verbală/prin limbaj/lingvistică. 2)Potrivit lui Roman Jakobson, o situaţie de comunicare (totalitatea circumstanţelor în care se produce comunicarea) implică şase elemente:1) emiţătorul (E)/locutorul (în comunicarea orală)/transmiţătorul mesajului;
Comunicarea 1) este procesul de transmitere a unui mesaj (idei, impresii, sentimente etc) de la un emiţător/o sursă, la un receptor/destinatar, folosind un cod comun (un sistem de semne) şi un anumit canal.Cel mai important mijloc de comunicare este comunicarea verbală/prin limbaj/lingvistică. 2)Potrivit lui Roman Jakobson, o situaţie de comunicare (totalitatea circumstanţelor în care se produce comunicarea) implică şase elemente:1) emiţătorul (E)/locutorul (în comunicarea orală)/transmiţătorul mesajului;2) receptorul (R)/destinatarul/primitorul mesajului/interlocutorul; 3) mesajul (M)/conţinutul comunicării; 4) codul (L – limbajul în comunicarea lingvistică); 5) canalul/contactul/suportul material al comunicării (C); 6) contextul (Cx)/circumstanţele sociale, psihologice şi lingvistice în care se produce comunicarea.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, vă rugăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne va bucura, iar pentru acces rapid, nu uitați să ne salvați la favorite!