Răspuns :
Răspuns:
In monarhia absoluta, regele avea putere nelimitata.
In monarhia constitutionala, regele ompartea puterea cu parlamentul.
Răspuns:
1 Intro monarhie constitutionala monarhul este supus unei constotutii, servind ca simbol de unitate nationala in stat. pe cind monarhia absolutista este firma de guvernare in care minarhul disoune integral de puterea suprema.
2. Monarhul deține autoritatea supremă în stat, iar persoana sa este sacră și deasupra legilor. Cu alte cuvinte, însăși voința monarhului reprezintă legea în stat. În acest context, trebuie înțeleasă afirmația celebră a lui Ludovic al XIV-lea: „Statul sunt eu" . Atribuțiile monarhului, care controlează politica internă și externă, dirijează administrația și justiția, numește miniștrii și funcționarii statului, emite legi și conduce armata.
In monarhia constitutionala monarhul neales funcționează ca șef al statului în limitele unei constituții si are puterea totală asupra guvernului și a poporului.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Istorie. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, vă rugăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne va bucura, iar pentru acces rapid, nu uitați să ne salvați la favorite!