Răspuns :
Răspuns:
Gregor Johann Mendel, „părintele geneticii”, s-a născut în iulie 1822, la Heizendorf, Austria. S-a născut din Anton și Rosine Mendel, care erau țărani. El a fost al doilea dintre cei trei copii ai lor. De la început, Gregor a fost educat în citit, scris, matematică, știință, istorie naturală, horticultură și apicultura. Apoi, în 1843, Gregor a studiat la Mănăstirea Sfântul Toma din Ordinul Augustinian din Brunn. A fost hirotonit în preoție în 1847. A fost preot până în 1851, când a mers la Universitatea din Viena pentru a se pregăti pentru a fi profesor. În timp ce era la universitate, a început cercetările pentru care este cunoscut astăzi.
Gregor Mendel este un biolog renumit astăzi pentru cercetările asupra geneticii pe care le-a făcut cu mulți ani în urmă. Și-a început munca la începutul anilor 1850. El a dezvoltat teoriile eredității, numite uneori Mendelism. Prima sa lege vorbește despre trăsăturile dominante și recesive, se numește Legea segregării. A doua sa lege este Legea Sortimentului Independent. Se spune că trăsăturile sunt moștenite independent unele de altele. Și-a făcut experimentele cu plante de mazăre și a observat că există un raport de fiecare dată. Amestecarea cu o trăsătură a rezultat într-un raport de 3:1, iar amestecarea a două trăsături a arătat un raport de 9:3:3:1. Alegerea lui de plante de mazăre a fost una bună, pentru că putea controla pe care le-a încrucișat. Ar folosi staminele plantei pentru a face asta. Mendel a crescut și a testat peste 28.000 de plante de mazăre, iar munca sa s-a extins pe o perioadă de opt ani. De asemenea, a făcut câteva experimente cu albinele și genele lor. Munca sa a condus la descoperirea genotipurilor și fenotipurilor, a trăsăturilor dominante și recesive, a moștenirii de particule și a conceptelor de heterozigozitate și homozigozitate. .
În jurul anului 1869, Mendel și-a publicat lucrarea despre genetică. Lucrarea sa „Experiment in Plant Hybridization” nu a mers prea bine. Din păcate, opera lui Mendel nu a fost foarte bine recunoscută în vremea lui. Abia în anii 1900 Mendel a fost recunoscut pentru munca sa și apoi numit părintele geneticii.
Explicație:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Biologie. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, vă rugăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne va bucura, iar pentru acces rapid, nu uitați să ne salvați la favorite!