Răspuns :
Răspuns:
În textul de mai jos, am trecut în paranteză toate subiectele subînțelese (pentru verbe la pers. a III-a, cu subiect neexprimat, dar determinabil).
Predicatele sunt subliniate, iar subiectele exprimate sunt scrise îngroșat.
Şi când se uită fata, ce să vadă (ea)? Ograda se umpluse și pădurea fojgăija de-o mulțime de balauri și de tot soiul de jivine mici şi mari! Însă, tare în credinţă şi cu nădejdea la Dumnezeu, fata nu se sperie; ci (ea) le ia pe câte una si (ea) le lă şi (ea) le îngrijeşte cât nu se poate mai bine. Apoi (ea) s-apucă de făcut bucate, și când a venit Sfânta Duminică de la biserică şi (ea) a văzut copiii lăuți frumos şi toate trebile bine făcute, (ea) s-a umplut de bucurie; şi după ce-a şezut (ea) la masă, (ea) a zis fetei (ea) să se suie în pod şi (ea) să-şi aleagă de-acolo o ladă, care-a vrea ea, şi (ea) să și-o ia ca simbrie, dar (ea) să n-o deschidă pân-acasă, la tată-său.
Nu există subiecte incluse (pentru verbe la pers. I sau a II-a).
Subiect este neexprimat și impersonal pentru predicatul „nu se poate” (nu există subiect gramatical)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, vă rugăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne va bucura, iar pentru acces rapid, nu uitați să ne salvați la favorite!