Răspuns :
Răspuns:
Salut! Nu stiu textul, dar iti voi comenta secventa din punct de vedere psiho-pedagocic, bine?
In general, unii copiii la varsta anteprescolara intampina greutati in rostirea corecta a grupurilor de consoane sau nu duc pana la capat intreg cuvantul, asa zisele dislalii polimorfe ( inlocuiesc consoane cu altele - s cu z,j, r cu l etc). Acestea sunt specifice varstei, dar se remediaza odata cu intrarea in colectivitate si.... vorbirea prin acumularea "cuvinteleor de temelie" ( adica cuvinntele uzuale: tata, mama, papa, joc, vreau, nu vreau, relatii de socializare cu alti copii de aceesi varsta etc) pe care orice copil le insuseste odata cu trecerea acestor etape de varsta .
In situatia in care copilul nu vorbeste, atunci vorbim de tulburari de vorbire, care nu se pot remedia singue, ci cu ajutorul logopedului. Parintii incep sa fie stresati, si la randul lor incearca ( de multe ori haotic si nepedagogic) sa determine micutul sa vorbrasca, insa... mai rau fac, deoarece nu doar ca enerveaza si streseaza micul, dar il determina sa fie introvertit ( sa refuze sa vorbeasca, sa comunice, sa nu socializeze apropape deloc!)
Explicație:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, vă rugăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne va bucura, iar pentru acces rapid, nu uitați să ne salvați la favorite!