Răspuns :
Răspuns:
Râul Bistrița
Râul Bistrița este un râu din România care izvorăște din Munții Rodnei de la 1850 m altitudine. Străbate Carpații Orientali și se varsă în Siret în aval de Bacău.
Biotopul: Relieful este reprezentat de valea Bistriței, pe dreapta de versanții abrupți ai masivului Suhard (unde pădurea coboară de multe ori până în alpia râului), iar pe partea stângă de versanții mai domoli, cu pășuni și fânețe.
Situl este localizat de-a lungul râului Bistrița l, afluentul cu debitul cel mai mare al Siretului, ce își are izvorul pe versantul nordic al munților Rodnei. În sectorul superior până la confluența cu Dorna, râul poartă denumirea de Bistrița Aurie după unele sedimente de albie care conțin nisipuri aurifere și care în trecut au fost exploatate. Afluenții din stânga ai Bistriței sunt Valea Stânei, Andronic, Botoș (și multe altele) iar cei din dreapta sunt Diaca, Humor, Scoruș Pârâul Rece, etc.
Biocenoza:
- Fauna: dintre spaciile de fauna existente putem menționa vidra, buhaiul de balta cu burta galbena, lostrița, zglăvoaga, moioaga, păstrăvul, lipanul și boișteanul.
- Vegetația: vegetația este caracteristica râurilor montane. Pădurile de molid coboară pe culmile Suhardului până pe malul râului, alternând cu pajiștile montane. Acestea din urmă sunt mai prezente pe versanții domoli ai Obcinei Mestecănișului. Vegetația râului este caracterizata prin specii arboricole de salcie și arin și vegetație specifica zonelor predispuse inundarii.
Sper ca te-am ajutat!!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați site-ul nostru dedicat Biologie. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, vă rugăm să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne va bucura, iar pentru acces rapid, nu uitați să ne salvați la favorite!