👤

1) Realizați, succesiv, o conversație spontană și o discuție (pe o temă anumită), precizând diferențele din- tre cele două modalități de construire a dialogului.
2) Desfăşurați o dezbatere şi o consfătuire (pe o temă școlară), analizând trăsăturile specifice fiecărei forme dialogice.
3) Initiați o anchetă pe o temă socială acută și de larg interes (violența în familie, consumul de droguri în şcoli, proliferarea sectelor religioase, terorismul în lume, situația copiilor instituționalizați etc.), respectând tehni- cile de realizare a acesteia.
4) Prezentați un studiu de caz pe o temă literară; cum ați concepe intervenția voastră sau interpelarea (unui coleg sau chiar a profesorului) în desfăşurarea activității de comunicare verbală?
5) Imaginați-vă un proces literar pe o temă care provoacă argumentări contradictorii; în ce mod ati struc- tura controversa, cum înțelegeți să polemizați ori, dim- potrivă, să persuadați, ca să obțineți adeziunea atât a adversarilor în opinii, cât și a auditoriului clasei?​